PvdA lelystad LELYSTAD

PVDA - lelystad - Crisispopulisme

Crisispopulisme

Vorige week ontving de gemeenteraad een notitie waarin de mogelijke gevolgen van de kredietcrisis voor Lelystad op een rijtje worden gezet. Ook in de notitie: een schets van drie mogelijke strategie├źn voor het beheersen van de gevolgen. Aan die notitie is/wordt nog weinig ruchtbaarheid gegeven omdat de cijfers de komende twee weken nog een slagje worden geactualiseerd.

Vandaag op de radio hoor ik de Inwonerspartij ineens oproepen tot een discussie over de kredietcrisis. Op zich legitiem, ware het niet dat die brede discussie er dus al lang aan zit te komen. Maar daarover hoorde ik op de radio geen woord, men wekt maar al te graag de indruk dat verder niemand met het onderwerp bezig is. En, het spijt me het te moeten constateren: de regionale omroep laat zich weer eens voor een populistisch karretje spannen.

Inhoudelijk valt verder op dat de Inwonerspartij op de radio (wederom) niet eerlijk is over Atolplaza. De door het college voorgestelde extra investeringen worden breed uitgemeten, maar over de extra opbrengsten die daar tegenover staan - wederom - geen woord. Ik schreef daar eerder al een artikeltje over.

Maar laat ik besluiten met een positieve noot: IPL raadslid Ank van Rijnsoever toont op haar weblog haar sociale gezicht en maakt zich zorgen over de "alleenstaande moeder met bijvoorbeeld 3 kinderen, een hond en een kat". Binnenkort behandelen we in de gemeenteraad de Herijking Integraal Armoedebeleid. We rekenen op je Ank!

Emiel van der Herberg.